Pododdíl 5
Opatření s cílem zamezit výskytu RNŠO v osivu vojtěšky seté přijatá podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2031, v platném znění 5):
Tabulka 3.3d
+-----------------+---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| RNŠO | Před založením porostu vojtěšky seté musí platit vždy alespoň jedno z opatření pro každý RNŠO uvedený v této tabulce |
| +------------+-----------------------------------------------------------------------------+-------------------+------------------------------+
| | Původ | Stanoviště prosté RNŠO | Rezistentní | Předběžné ošetření |
| | osiva | Způsob zjištění | odrůda | a zkoušení osiva |
+-----------------+------------+-----------------------------------------------------------------------------+-------------------+------------------------------+
| Clavibacter | Pochází | Nebyly pozorovány příznaky výskytu CMI v předchozím roce v porostech | ANO a neškodné | ---- |
| michiganensis | z oblasti | vojtěšky seté přilehlých k množitelskému porostu | nečistoty v osivu | |
| ssp. insidiosus | prosté CMI | | nepřekročí 0,1 % | |
| (CMI) | | | | |
+-----------------+------------+-----------------------------------+-----------------------------------------+-------------------+------------------------------+
| Ditylenchus | ---- | Na předchozím porostu nebyly | Na předchozím porostu nebyly pozorovány | ---- | Fyzikální nebo chemické |
| dipsaci (DD) | | pozorovány příznaky výskytu DD, | příznaky výskytu DD a DD nebyl zjištěn | | ošetření osiva proti DD |
| | | ve dvou předchozích letech nebyly | laboratorně z odebrané zeminy | | a potvrzení nepřítomnosti DD |
| | | pěstovány hostitelské plodiny | | | laboratorní zkouškou osiva |
| | | pro DD a byla přijata vhodná | | | |
| | | hygienická opatření k zabránění | | | |
| | | výskytu DD | | | |
+-----------------+------------+-----------------------------------+-----------------------------------------+-------------------+------------------------------+