§ 2
Formy závodního stravování
Organizace zabezpečují závodní stravování
a) výrobou a výdejem jídel ve vlastním nebo sdruženém zařízení závodního stravování nebo
b) stravováním pracovníků v zařízení závodního stravování jiné organizace nebo ve stravovacím zařízení jiné formy účelového stravování 1) nebo
c) dovozem jídel ze zařízení závodního stravování nebo jiné formy účelového stravování, popřípadě z centrálních výroben pokrmů a jejich výdejem ve vlastním zařízení závodního stravování anebo
d) stravováním pracovníků s využitím restauračních zařízení (§ 8).
------------------------------------------------------------------
1) Účelovým stravováním se rozumí neveřejné formy stravování, určené ke stravování vymezeného okruhu osob (závodní stravování, školní stravování, učňovské stravování, stravování v menzách, stravování ve společenských a družstevních organizacích, stravování ozbrojených sil a sborů, ústavní stravování, stravování důchodců, stravování ve zdravotnických zařízeních, v rekreačních zařízeních, v zařízeních pro výchovu a vzdělávání dospělých apod.).