CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 121/2023 Sb. Vyhláška o požadavcích na pokrmy § 2 - Technologické požadavky na výrobu pokrmů

§ 2 - Technologické požadavky na výrobu pokrmů

121/2023 Sb. Vyhláška o požadavcích na pokrmy

§ 2

Technologické požadavky na výrobu pokrmů

(1) Při tepelné úpravě pokrmů lze používat jen tuky a oleje, které jsou podle podmínek použití stanovených výrobcem pro tento účel vhodné.

(2) Oleje a tuky lze při tepelné úpravě zahřát nejvýše na +180 °C, pokud provozovatel potravinářského podniku, který tuk nebo olej vyrobil, nestanoví jinak.

(3) Odchylně od odstavce 2 musí být v souladu s nařízením Komise (EU) 2017/2158 1) při smažení hranolek a jiných výrobků z brambor teplota nižší než +175 °C a v každém případě co nejnižší s ohledem na požadavky na bezpečnost potravin.

------------------------------------------------------------------

1) Příloha II odst. 1 nařízení Komise (EU) 2017/2158 ze dne 20. listopadu 2017, kterým se stanoví zmírňující opatření a porovnávací hodnoty pro snížení přítomnosti akrylamidu v potravinách.