CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 117/1961 Sb. Vyhláška Ministra zahraničních věcí o Dohodě mezi vládou Československé socialistické republiky a vládou Polské lidové republiky o veterinárních opatřeních při dovozu, vývozu a průvozu zvířat, surovin a výrobků živočišného původu Článek 7

Článek 7

117/1961 Sb. Vyhláška Ministra zahraničních věcí o Dohodě mezi vládou Československé socialistické republiky a vládou Polské lidové republiky o veterinárních opatřeních při dovozu, vývozu a průvozu zvířat, surovin a výrobků živočišného původu

Článek 7

(1) Úřední veterinární osvědčení musí u zásilek masa a masných výrobků obsahovat údaje:

a) že jatky a výrobny, kde maso bylo vyrobeno nebo zpracováno, jsou pod stálým veterinárním dozorem a odpovídají veterinárním podmínkám;

b) že zvířata před porážkou a po ní (zvěřina a ryby po zabití nebo ulovení) byla pověřeným veterinárním lékařem vyšetřena a uznána za prostá nakažlivých chorob zvířat, že paznehtníci pocházejí z míst prostých slintavky, prasata z míst prostých moru prasat a nakažlivé obrny vepřů a hrabavá drůbež z míst prostých moru drůbeže;

c) že maso a masné výrobky z těchto zvířat byly uznány za způsobilé k požívání bez omezení, jakož i že maso domácích i divokých prasat bylo vyšetřeno na svalovce s negativním výsledkem. Maso musí být opatřeno razítkem jatek, kde byla zvířata poražena. Týmž razítkem musí být opatřena úřední veterinární osvědčení;

d) že maso a masné výrobky neobsahují látky, jejichž používání je předpisy dovážející strany zakázáno.

(2) Úřední veterinární osvědčení se musí vztahovat pouze na maso a masné výrobky téhož druhu, pocházející od téhož dodavatele a odesílané témuž příjemci.

(3) Maso lze vyvážet takto upravené:

a) hovězí maso a maso jednokopytníků stažené z kůže, v půlích nebo ve čtvrtích;

b) telecí maso v kůži nebo bez ní, vcelku nebo v půlkách;

c) skopové maso a maso kozí stažené z kůže vcelku nebo v půlkách;

d) vepřové maso vcelku, v půlkách nebo dělené;

e) drůbež vodní s vnitřnostmi nebo bez nich, drůbež hrabavá vždy vykuchaná bez hlav a noh;

f) zvěřina v kůži s vnitřnostmi nebo bez nich; g) ryby čerstvé, zmrazené, solené nebo uzené.