Příloha V
Seznam výrobků původních v Evropském společenství, pro které se neuplatňují ustanovení článků 3 a 4, seřazený podle kapitol a čísel HS
kapitola 1
kapitola 2
kapitola 3
0401 až 0402
ex 0403 Podmáslí, kyselé mléko a smetana, jogurt, kefír a
jiné fermentované (kysané) nebo acidofilní mléko
a smetana, též zahuštěné nebo obsahující přidaný
cukr nebo jiná sladidla
0404 až 0410
0504
0511
kapitola 6
0701 až 0709
ex 0710 Zelenina, kromě sladké kukuřice podpoložky
0710 40 00, též vařená ve vodě nebo v páře,
zmrazená
ex 0711 Zelenina, kromě sladké kukuřice podpoložky
0711 90 30, prozatímně konzervovaná (např. oxidem
siřičitým nebo ve slané vodě, sířenou vodou nebo
přidáním jiných konzervačních látek), ale v tomto
stavu nevhodná k požívání
0712 až 0714
kapitola 08
ex kapitola 09 Káva, čaj a koření, kromě maté čísla 0903
kapitola 10
kapitola 11
kapitola 12
ex 1302 Pektinové látky, pektináty a pektany
1501 až 1514
ex 1515 Ostatní rostlinné tuky a oleje (kromě jojobového
oleje a jeho frakcí) a jejich frakce, pevné, též
rafinované, ale chemicky neupravované
ex 1516 Tuky a oleje živočišné nebo rostlinné a jejich
frakce, částečně nebo úplně hydrogenované,
interesterifikované, reesterifikované nebo
elaidinizované, též rafinované, ale jinak
neupravené, kromě hydrogenovaného ricinového
oleje, zvaného "opalwax" (opálový vosk)
ex 1517 a ex 1518 Margariny, umělé (nepravé) vepřové sádlo a
ostatní připravené poživatelné tuky
ex 1522 Zbytky po zpracování tuků nebo živočišných nebo
rostlinných vosků, kromě degrasu
kapitola 16
1701
ex 1702 Ostatní cukry, včetně chemicky čisté laktózy,
maltózy, glukózy a fruktózy, v pevném stavu;
cukerné sirupy bez přísad aromatických přípravků
nebo barviva; umělý med, též smíšený s přírodním
medem; karamel, kromě podpoložek 1702 11 00,
1702 30 51, 1702 30 59, 1702 50 00 a 1702 90 10
1703
1801 a 1802
ex 1902 Nadívané těstoviny obsahující více než 20 %
hmotnostních ryb, korýšů, měkkýšů a jiných
vodních bezobratlých, uzenek, salámů a podobných
uzenářských výrobků z masa a drobů všeho druhu,
včetně sádla a lojů všeho druhu
ex 2001 Okurky, nakládačky a malé nakládací okurčičky,
cibule, "chutney" z manga, plody rodu Capsicum,
jiné než sladké paprikové lusky, houby a olivy,
připravované nebo konzervované v octě nebo
kyselině octové
2002 a 2003
ex 2004 Ostatní zelenina připravená nebo konzervovaná
jinak než v octě nebo kyselině octové, zmrazená,
jiná než výrobky čísla 2006, kromě brambor ve
formě mouky, šrotu nebo vloček a sladké kukuřice
ex 2005 Ostatní zelenina připravená nebo konzervovaná
jinak než v octě nebo kyselině octové,
nezmrazená, jiná než výrobky čísla 2006, kromě
brambor ve formě mouky, šrotu nebo vloček a
sladké kukuřice
2006 a 2007
ex 2008 Ovoce, ořechy a jiné jedlé části rostlin, jinak
upravené nebo konzervované, též s přídavkem
cukru nebo jiných sladidel nebo alkoholu, jinde
neuvedené ani nezahrnuté, vyjma arašídové máslo,
palmová jádra, kukuřici, hlízy smldince (jam),
sladké brambory a podobné jedlé části rostlin
s obsahem škrobu 5 % hmotnostních nebo více,
révové listy, chmelové výhonky a ostatní podobné
jedlé části rostlin
2009
ex 2106 Sirupy s přísadou aromatických látek nebo barviva
2204
2206
ex 2207 Ethylalkohol nedenaturovaný s objemovým obsahem
alkoholu 80 % vol nebo více, získaný ze
zemědělských produktů zde uvedených
ex 2208 - Ethylalkohol nedenaturovaný s objemovým obsahem
alkoholu menším než 80 % vol, získaný ze
zemědělských produktů zde uvedených
2209
kapitola 23
2401
4501
5301 a 5302